Rotbehandling

2018-01-14

Vad är en rotkanal?

Om tandnerven och massan är skadade, utsatta eller döda kommer en rotkanal att bildas. Med rotfyllning kan tandnerver och bakterier i massan och rotkanalen tas bort. Rotfyllning utförs för att stabilisera tänderna och förhindra ytterligare tandproblem. Därför är behandling nödvändig för att förhindra vidareutveckling av parodontit, rotkanalinflammation, cystor eller abscesser.

Varför ska jag göra en behandling?

Om bakterierna har kommit in i tandmassan (tandmassa) krävs rotfyllning. Det finns många orsaker till skador på tänderna, exponering eller försvinnande. kanske det beror på:

Pulpit: Pulpit orsakas vanligtvis av tandkaries (djupa hål i tanden eller karieserosion). Bakterier kan tränga in i massan fritt och orsaka infektion i tandens nerver. Rotinflammation: Om massan inte behandlas finns det risk för att bakterier infiltrerar tandroten och orsakar inflammation i de omgivande benen. Fyllningen eller kronan är mycket nära tandens nerv. Detta orsakar nervdöd och döda nerver kan invaderas av bakterier. Tanden är skadad. Om tanden är blåst, knäckt eller bruten, kommer bakterierna att tränga in i tandens nerv. Tandslitage är vanligast hos äldre, men det är också vanligt hos unga människor som maler tänderna eller äter mycket sura livsmedel. Känslig tandhals. I sällsynta fall kan en rotkanal behövas om det beror på ihållande smärta. Känsliga tandkött.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

sv_SESwedish